_________________________________

IMG_0143

_________________________________

MIC firar 12 år med 5 festsöndagar!

IMG_2743

Med start den 19 november så firar MIC 12 som församling! Det blir 5 festgudstjänster med gästande talare som alla betytt mycket genom åren. Dessutom blir det historik och visionsdelning samt hälsningar från fd och nuvarande medlemmar som bor och verkar i andra delar av världen.  Varmt välkommen till MIC i samband med vårt 12-årsfirande!

________________________

HÖSTKONFERENS 4 nov!

IMG_2721 2

Lördagen 4 november arrangerar Salt & Light Syd en konferensdag i Pingstkyrkan Sion Hörby (Västergatan 2) med bl.a David Buck Hudson och Lena Løbner. Det är 3e året i rad som en Höstkonferens arrangeras av de 6 kyrkorna i samverkan. Möten är öppna för alla, kl. 15:00 & 18:30.

Varmt välkommen!

______________________________________________________

Fr o m 27 augusti: Gudstjänsttid kl.16:00!

Varmt välkommen på höstens gudstjänster! Varje söndag kl.16:00 samlas vi till lovsång och bön, vi läser Bibeln tillsammans och efter gudstjänsten är det fika och gemenskap. Du är välkommen både till vår gudstjänst och efterföljande gemenskap!

IMG_8790

from the 27th of August: New time for our services is 4pm!

Welcome to the services during the fall! Every Sunday at 4pm we gather for worship and prayer, we read the Bible together and after the service we have coffee and snacks and time for fellowship. You are welcome to join us both in worship and in fellowship!

______________________________

IMG_1268

Sommargudstjänster i MIC 25 juni – 20 augusti ”En timme med Gud”

MIC håller inget sommaruppehåll utan har gudstjänster hela sommaren. Vi håller dem kl.17:00 under devisen En timme med Gud. Den 6 augusti är ett undantag. Då håller vi en gudstjänst med David Buck Hudson och den kan mycket väl bli längre än en timme! Välkommen till MIC i sommar!

_______________________________________________________

Fin helg på Gullbranna 19-20 maj!

Salt & Lights team med olika kyrkor från Västkusten, Skåne och Köpenhamn arr för första gången SPRING CAMP och det blev en kanonhelg med ca 350 deltagare. Fint väder, roliga aktiviteter och framförallt starka möten med bl.a Tom Bedford från Fresno USA bidrog till att göra helgen till en succé med mersmak. Temat var Guds rike och många fick uppleva starka gudsmöten.

IMG_0584

______________________________

SPRING CAMP på Gullbranna 19-20 maj!

Salt & Light Väst & Syd arrangerar ett gemenskapsdygn för hela familjen. Mer info på

http://www.saltlightnordic.org/spring-camp.html

Anmälan senast 30 april!

____________________________

Alphakurs i MIC. Start 14 mars!

images

Mer info kommer!

Alpha är en serie av interaktiva delar som fritt utforskar grunderna i den kristna tron. Ingen prestation. Ingen uppföljning. Kostar inget.
Alphakurser kan du hitta på olika platser världen över, exempelvis i kyrkor, restauranger, barer men också i hemmen. Alphakursen är en grundkurs i kristen tro och består av cirka tio samlingar där varje träff består av måltid, föredrag och samtal där deltagarna får dela med sig av sina tankar. Alpha är definitivt något för de nyfikna. Samtalen har som främsta syfte att uppmuntra kursdeltagarna att dela med sig av sina tankar och synpunkter. Kursen vill hjälpa deltagaren att utforska grunderna i den kristna tron i en vänlig, ärlig och avslappnad miljö.

___________________________________________

Gudstjänster i MIC:

26/3  Gudstjänst med David Buck Hudson

2/4  Gudstjänst med Torbjörn Aronson från Uppsala och STH

9/4  Lovsångsgudstjänst med Frank Anker-Wiik

19-20/5  Spring Camp på Gullbranna, Halmstad

Varmt välkommen på våra gudstjänster och övrig verksamhet!

_________________________________________________________________

19 juni – 14 augusti   ”En Timme med Gud”

Vi håller sommargudstjänster ”En Timme med Gudkl.17:00 varje söndag under sommaren. I samband med det har vi också bön kl.16:00 i caféet.

Varmt välkommen att fira gudstjänst med oss i sommar!

 

IMG_5897

19 juni: 5 personer döptes i havet vid Ribersborg i Malmö.

 

IMG_4774

Under mars månad startar MICs nya smågrupper upp! Vi kallar dem LifeGroups.

Varför LifeGroups i MIC?

I församlingen behöver vi både den stora och den lilla gruppen, gudstjänsten i kyrkan och den mindre gruppen med fördjupade relationer. Den lilla samlingen, LifeGroup, är en naturlig plats för att växa i sitt andliga liv. I Life groupen vill vi se livgivande relationer växa fram med vänskap, omsorg och bön. Där kan kristna värderingar levs ut i praktiken vilket också är andligt utvecklande. En LifeGroup är inte endast träffarna (2-3 ggr/månad) utan också att livgivande relationer skapas som får möjlighet att fördjupas över tid.
Vi tror att den här lilla gemenskapen i kyrkan är mycket viktig, därför vill vi uppmuntra Dig som MIC-medlem att bli aktiv i en LifeGroup. Det är ett sammanhang där du får lära känna nya vänner, be tillsammans med andra och växa i tro. En LifeGroup är en livgivande gemenskap där får man fungera i andliga gåvor, ge tid för varandra och både ge och ta emot omsorg.
Vi uppmuntrar alla som överlåter sig till medlemsskap i MIC också blir aktiv i en LifeGroup.

 

NY FAMILJ-& ÄKTENSKAPSKURS I MIC!  START 15 april

IMG_4767

I april kör vi en ny omgång av MICs uppskattade Familj- & Äktenskapskurs. Kursen hålls av familjerådgivare och församlingsledare Daniel & Ann-Sofie Segerfast. Anmälan snarast!

Kursen är upplagd över ca 5-6 tillfällen och den hålls i år på svenska. Kursen passar såväl singlar som par. Missa inte detta tillfälle!