IMG_6314

IMG_6128

LP-kontakt1

Räddningsmission Malmö (RMM)

RMM är ett socialt arbete för att hjälpa människor i utsatta situationer, som t.ex, hemlösa, missbrukare och olika behövande. Arbetet startades av församlingen Malmö International Church och bygger på volontärer och sponsorer.

RMM jobbar långsiktigt med olika versamheter och sträcker sig ut för att hjälpa människor i Malmö.

 IMG_6138

Varje torsdag är team ute på stan och aktivt hjälper människor med behov. På torsdagskvällar har vi sedan också öppet i våra lokaler på Upplandsgatan 8 mellan kl.18:00-20:00. Dessa kvällar bjuder vi på fika, soppa, gemenskap och andakt. På detta sätt bygger vi relationer med människor i utanförskap.

Vi är tacksamma för varje gåva! Vi behöver ekonomiskt understöd för omkostnader för ny utrusning, bussen, inköp av kaffe och förnödenheter, filtar, hyreskostnad för Upplandsgatan 8, hygienartiklar, mm.  Girera en gåva till RMMs bg 272-3856.

Det går också att ge en gåva via Swish till RMM. RMMs Swish-nummer: 123459 516 1

Det Varmt tack för din gåva! Nu är du med och gör skillnad i Malmö.

RMMs lokaler finns på UPPLANDSGATAN 8 i Malmö, nära Södervärn.

Verksamhet för närvarande: 

Torsdagar:  17:00-19:00  Öppen värmestuga/Lp-kväll på Upplandsgatan 8.

LP-Verksamhet: MIC är även en LP-kontakt. För mer information kan du gå in på LPs hemsida:  www.lp-verksamheten.se. MIC är en av mer än 75 platser runt om i landet som öppnat upp för LP-Verksamhet. Vi har vår verksamhet på UPPLANDSGATAN 8 (nära Södervärn), centralt i Malmö.

Vi har alla ett brinnande hjärta för att hjälpa människor i stora behov. Det kan vara allt från att få praktisk hjälp till att finna någon att samtala med. Alla har vi tystnadsplikt och flera av oss har själva genomlevs svåra tider i livet.

Vi tror att även Du är viktig i vår gemenskap, vi tror att alla människor kan bidrar till något gott och just din närvaro kan vara viktig för din nästa. När allting inte står rätt till vill man kanske inte berätta hur det i verkligheten ligger till för vem som helst. Vår personal har oftast själva erfarenhet av beroendeproblematik. Dessutom har vi alla ett brinnande hjärta för att hjälpa personer med beroendeproblem att nysta i den jobbiga situation som ett drogberoende ofta kan skapa. Givetvis har alla vi som jobbar på LP-kontakterna tystnadsplikt.

Här kan man på olika sätt delta i en avslappnad och drogfri gemenskap, där var och en är med och bidrar på sitt sätt. Ofta anordnas utflykter och andra gemensamma aktiviteter. LP-kontakterna erbjuder också hjälp i kontakten med olika myndigheter och sjukvård m.m.

För mer information om RMMs arbete i allmänhet gå in på www.raddningmission.se

Varmt välkommen!

012 (4)

Karin Wikner, utbildad socionom, är en av våra pelare inom RMM/LP.  Karin har varit med sedan starten av RMM och är volontärledare i verksamheten. Karin är en mycket uppskattad fältarbetare och kontaktperson för LP-kontakten i Malmö.

 

 

 

 

IMG_8465IMG_0179

This post is also available in: Engelska