Församlingen Malmö International Church (MIC) grundades i december 2005. Initiativtagare var pastor Ingmar & Maria Aronson tillsammans med en grupp som samlats under hösten 2004 och successivt vuxit under 2005 för att bereda vägen för en ny kyrka i Malmö. Under devisen ”En ny kyrka för en ny tid” upplevde församlingsgemenskapen en Guds kallelse att starta en kyrka med tydlig internationell och karismatisk inriktning och med en passion för evangeliets spridning. Kyrkan grundades bl.a utifrån bibelorden Jesaja 9:1-4 och Matteus 9:36-38 och med en vision att vilja påverka staden genom att nå varje person i regionen med evangelium om Jesus Kristus. Vid första årsmötet fattade församlingen enhälligt beslutet att söka medlemsskap i Trosrörelsen i Sverige.

malmoch (2)

malmochurch

 

 

 

 

 

I december 2006 invigdes lokaler på Rolfsgatan 5 i norra Sofielund (f.d. tryckeri). Under 7 år hyrde församlingen lokalerna och arbetade med evangelisation, bibelskola, bönemöten, gudstjänster, barn- & ungdomsverksamhet och mycket mer. En ny devis som användes var ”En andlig oas i hjärtat av Malmö”. Kyrkan blev en mötesplats för många människor med skiftande bakgrund och status, och många uppskattade gemenskapen och de karismatiska mötena. Lokalerna blev också en samlingsplats många olika kristna arrangemang och flera andra kyrkor hyrde tidvis in sig i lokalerna. Flera kända svenska förkunnare och också många internationella predikanter hann besöka kyrkan och lokalerna på Rolfsgatan, bl.a. Roger Larsson, David Buck Hudson, Ulf Ekman, Joakim Lundqvist, Mikael Alfvén, Carl-Erik Sahlberg, Carl-Gustaf Severin, David Youngren, Bill Löfbom, Dave Richards, Tom Bedford, Åke Carlson, Linda Turner, Curt Johansson, Glenn Middleton och många många fler.

SDC10424

DSC02207

buck h

Dave-Chris-Richards

MIC arrangerade Malmökonferenser åren 2006 och 2007 med pastor Ulf Ekman på besök. Dessa hölls i Latinskolans aula i centrala Malmö. 2009 arrangerades ytterligare en Malmökonferens och då tillsammans med 9 andra Malmö-kyrkor. Malmökonferensen 2011 hölls i form av en Helandeskola med bl.a. Bill Johnson och Randy Clark. Den hölls i Europaporten och som arrangör stod ca 13 lokala kyrkor tillsammans med organisationen New Vine.

IMG_1034

 

 

 

 

 

Hösten 2007 gjordes förberedelserna för att starta upp social verksamhet. I samarbete med Malmö Stad har Räddningsmission Malmö (RMM) (se också www.raddningsmission.se) arbetat sedan december 2007 och varit ”en utsträckt hand” av hjälp till människor i utsatthet. Varje onsdag sedan dess har team stått med kaffe, förnödenheter och evangelium på Sofielundsvägen nära Möllevångstorget. Med ”räddningsbuss” har RMM också bedrivit uppsökande verksamhet bland hemlösa, missbrukare och utsatta. Hösten 2010 blev MIC också en s k LP-kontakt och en del av LP-verksamheten i Sverige (läs mer på. www.lp-verksamheten.se). RMMs devis har varit ”I hjärtat av Malmö- med hjärta för Malmö”. RMM har gjort CD-skivan ”En utsträckt hand” med sång-bidrag från många olika artister som visade sitt stöd för RMMs arbete, bl.a. Ulf Christiansson, Daniel Viklund och Mikael Järlestrand.

IMG_4958

Utsträckthandmini

 

 

 

 

 

Våren 2010 insjuknade Maria Aronson, pastor Ingmars hustru och ansvarig för MICs barn- & ungdomsverksamhet hastigt i cancer. Maria avled och det blev ett hårt slag för församlingen. Men med Guds hjälp gick församlingen vidare och upplevde en tid senare några månader av väckelse då 36 personer döptes.

IMG_9568

IMG_9569

IMG_9570

 

 

 

 

 

 

 

 

Ur Tidningen Dagen.

2011 uppmärksammades RMM oväntat i programmet Den Hemlige Miljonären som visades på Kanal 5 och belönades för sitt arbete bland Malmös utsatta.

Sommaren 2012 gifte pastor Ingmar sig med Tina Kjeldal från Danmark. Tina kom in som en positiv fläkt i församlingen och har med tiden vuxit in som en pelare i församlingen, och är sedan 2018 pastor för kvinnor i MIC.

År 2013 blev kyrkans sista år på Rolfsgatan 5 och sista gudstjänsten hölls den 15 dec innan lokalerna tömdes. Efter 7 års gudstjänstfirande med konferenser, socialt arbete och massor av händelser som bröllop och fester så var tiden på Rolfsgatan över.
Sofielundsområdet har under dessa år gått från att vara ”Sveriges mest kriminella stadsdel” (Sydsvenskan 2007-09-25, http://www.sydsvenskan.se/malmo/har-begas-flest-brott-i-sverige/ ) …

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 07.54.53

Skärmavbild 2015-01-26 kl. 07.55.49

 

 

 

 

 

… till en stadsdel med en positiv utveckling (Sydsvenskan 2014-02, http://www.sydsvenskan.se/malmo/sofielund-pa-vag-ut-ur-slummen/ ).

Under våren 2014 höll MIC sina möten på Europaporten på Stadiongatan. I juni invigdes lokaler för RMM och för MICs mindre samlingar på Upplandsgatan 8, nära Södervärn. Där huserar för närvarande RMM och LP-verksamheten.

IMG_8579

IMG_6314

 

 

 

 

 

Under hösten 2014 började MIC fira gudstjänster i f.d. Helgeandskyrkan vid Kronprinsen i centrala Malmö (adress: Fågelbacksgatan 11). Kyrkan byggdes och invigdes 1968 och har använts som Svenska Kyrkans kyrka i området till och med 2013 och därefter stått tom. Kyrkan återinvigdes 2015 i MICs regi  för att åter användas för gudstjänster och evangelisk verksamhet.

IMG_8918

IMG_3736

 

 

 

 

 

Under de ca 14 år som MIC funnits har tusentals människor besökt MICs gudstjänster, konferenser och verksamheter. En majoritet av medlemmar och mötesbesökare har haft sitt ursprung i andra nationer. Många har fått höra evangeliet och ett hundratal personer har döpts genom församlingen. Några av de mer tongivande ledarna i församlingen har förutom redan nämnda varit Daniel & Ann-Sofie Segerfast, Maria & Samuel Owiredu, Anders & Elisabeth Landin, David ”Buck” & Patricia Hudson, mfl. 

DSC_7837 -2

dop3

 

 

 

 

 

 

 

MIC är idag 2020 en internationell kyrka och “en andlig oas mitt i Malmö”, en multietnisk församlingsfamilj med ett uppdrag att vara Guds kyrka i Malmö och att sprida evangeliet om Jesus Kristus till jordens yttersta gränser. Hösten 2020 planeras bibelskola, Växande Tro, mission på Lindängen och mycket mer. Genom RMM fortsätter kyrkan att vara en utsträckt hand till hjälp för utsatta och ett ljus för dem som hamnat i mörker. MICs mål är fortsatt att utbreda Guds rike genom evangeliets förkunnelse och genom församlingsplantering.

IMG_2637

MIC är en trosförsamling samt också en del av den internationella karismatiska församlingsrörelsen Salt & Light och samverkar med andra Salt & Light-församlingar i bl.a Skåne och Skandinavien och ut över världen.

Du är varmt välkommen att besöka oss!
Gud välsigne dig!